Geschiedenis van Mondharmonicakwartet FATA MORGANA

De 70-er jaren (voorgeschiedenis van het kwartet)

Met de oprichting van Mondharmonicakwartet FATA MORGANA in 1980 ontstond een groep met vier leden die elk al langere tijd mondharmonica speelden en al heel diverse ervaringen hadden opgedaan.

De oorsprong van het kwartet ligt in de Eindhovense Mondharmonica Club (EMC): een vereniging die op initiatief van Peter Janssen (de vader van Rob) begin 1970 werd opgericht.
Een vereniging die niet enkel mondharmonicaorkesten voortbracht, maar ook groepen, trio’s en solisten.

klik hier om meer te lezen over de voorgeschiedenis van het kwartet

De 80-er jaren

In het eerste decennium van FATA MORGANA, wijzigde de bezetting drie keer, werden 130 uitvoeringen verzorgd in 7 verschillende landen (waarvan diverse voor radio en TV) en werden twee muziekcassettes uitgebracht. FATA MORGANA ontwikkelde een eigen stijl met eigen arrangementen. Bij internationale festival-competities werd drie keer een eerste plaats behaald.

klik hier om meer te lezen over de 80-er jaren

De 90-er jaren

In het tweede decennium van FATA MORGANA wijzigde de bezetting één keer, werden 133 uitvoeringen verzorgd in 7 verschillende landen, werd een CD uitgebracht en zette de groep zich verder op de kaart in de mondharmonicawereld. In de loop van deze periode werden de kwartetleden vaker gevraagd als jurylid of presentator bij festivals en speelde de groep vaker tijdens gala-concerten bij deze evenementen.

klik hier om meer te lezen over de 90-er jaren

De jaren 2000 tot 2010

In het derde decennium werden 88 uitvoeringen gegeven in 12 verschillende landen, vond er wederom een bezettingswissel plaats en werden drie cd’s uitgebracht.

klik hier om meer te lezen over de jaren 2000-2009

De jaren vanaf 2010

Ook na 30 jaar samen musiceren is het einde nog niet in zicht.
Met een bezetting die inmiddels 8 jaar ongewijzigd is begint het kwartet aan het vierde decennium.

klik hier om meer te lezen over de jaren vanaf 2010