De jaren sinds 2010

2010
In januari werd druk gerepeteerd: op de 23ste stond het eerste optreden gepland. De groep zat snel weer in zijn ritme en ook de uitvoering tijdens het concert ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van EMC op 6 februari liep prima.
Een week later stond FATA MORGANA in één van de foyers van de schouwburg van Deventer, tijdens festival Het Accordeon.
In maart wederom te gast bij accordeonisten: dit keer Accordeonata in Lekkerkerk. Het werd een uitvoering met goed spel, veel humor en een erg enthousiast publiek, waaruit later nog diverse aanvragen voor uitvoeringen volgden.
Na 2009 dacht de groep dat de trio-uitvoeringen verleden tijd waren. Helaas: ondanks de planning om als kwartet te spelen, moest Paul wegens ziekte afhaken en speelde FATA MORGANA tijdens het mondharmonicafestival in Veldhoven als trio. Ronald en Rob speelden ook nog een titel als (bas en) begeleiding met Brendan Power.
Voor het volgende evenement was Paul gelukkig weer opgeknapt: de reis naar Estland om (voor de tweede keer) deel te nemen aan het Baltic-Nordic Harmonica Festival in Pärnu. Net als in 2002 werd het een uitstapje met veel muziek, veel waardering voor de mondharmonicaspelende jeugd, een goede kwartetpresentatie en natuurlijk veel gezelligheid.
In 2009 was FATA MORGANA al uitgenodigd om te komen spelen tijdens het jaarlijkse Altmühltaler Mundharmonikafestival in Beieren. Vanwege de triobezetting werd er toen voor gekozen om de deelname uit te stellen. Gelukkig meldde organisator Georg Fanderl zich opnieuw, en in oktober 2010 speelde het kwartet in Beilngries, in een programma met trio Die Notenkramer uit München.
Na een uitvoering in november bij accordeonvereniging DVS in Wassenaar, sloot FATA MORGANA het jaar af met een concert tijdens het (25-jarig) jubileumfeest van de Veldhovense Mondharmonica Vereniging.

2011
Een druk jaar met veel buitenland uitvoeringen. Eerst in januari in Landhuis “De Oliphant” in Rotterdam Charlois. Een koffieconcert in een kleine maar gezellige setting en met zeer enthousiast publiek. In april waren we weer eens te gast bij Accordeon Vereniging Amersfoort, waar ook een prima concert werd gegeven. De Zwitserse mondharmonica-organisatie “Swiss Harpers” organiseerde op 21 mei haar jaarconcert in Rheinfelden- dit keer met FATA MORGANA in het galaconcert, samen met de groep “Mahapedos”, blues solist “Harproli”, Trio “Flagranti” en het welbekende kwartet “d’Muulörgeler vo Kriens”. Zoals altijd in Zwitserland: een plezier voor zowel de spelers als het publiek. In mei kwam de nieuwe website in de lucht: een wat moderner beeld dan de oude website, die alweer aardig wat jaren meeging. Op initiatief van Hermann Keidel werd op 4 juni een informeel treffen georganiseerd n Hohenweiler (Oostenrijk) als verassing voor Moses Post, wiens mondharmonica-activiteiten na het einde van het Picca Trio veel minder waren geworden. Samen met het Jovis Trio (D), Harmonika Quartett Caballeros (A) en het Harmonika Quartett Austria (A) werd het een evenement dat Moses niet snel zal vergeten, maar wij ook niet. Natuurlijk was FATA MORGANA ook van de partij op Rob’s 50ste verjaardagsfeest. En in oktober voor de tweede keer naar Zwitserland: het 7de Oberaargauer Schnoregygefescht in Aarwangen. Organisatie als Zwitsers klokwerk, publiek zoals je het niet beter kunt wensen. Een week later dan een uitvoering tijdens het afscheidsconcert van EMS Bergentheim. Helaas het einde van een karakteristieke vereniging die decennia lang deel uitmaakte van het Nederlandse mondharmonicaplaatje. Einde van het jaar: twee concerten bij Accordeonvereniging “De Vrije Kunst”in Beerse, België. Twee erg leuke uitvoeringen met enthousiast publiek.

2012
Wederom meer uitvoeringen in het buitenland dan in Nederland. Bij Harmonie “Juliana” in Waalre speelden we een paar titels samen met de harmonie, en kwam ook oud begeleidingspeler Lex de Rijck nog even luisteren. Leuk om weer even bij te praten. Dan een paar concerten met mannenkoren in Duitsland, een feestje bij de Veldhovense Mondharmonica Vereniging en dan op 26 september. een FATA MORGANA concert in Dortmund. De uitvoering in Silenrieux (België) was de eerste met de nieuwe blauwe pakken. De nieuwe kleding was ook aanleiding voor een nieuwe fotosessie.

2013
Nadat Grace Tan (onze fan uit Singapore die in Nederland woont) ons tweede koffieconcert in “De Oliphant” in Rotterdam had bijgewoond, verzorgde zij bij de uitvoering in Koedijk de video-opnamen, die inmiddels ook op YouTube te vinden zijn. In juni werd een nieuwe set draadloze microfoons aangeschaft. In september weer eens te gast bij Jean-Louis Emmenecker in Homécourt, en dan in oktober/november het hoogtepunt van 2013: het World Harmonica Festival in Trossingen (D). Een vol programma met veel oude en nieuwe vrienden, twee workshops, jam-sessies en een fantastisch concert in jazzclub “Canapé”. Eind november een vreemde ervaring: een concert in Duitsland waarbij de lokale presentator onze uitvoering zo vaak onderbrak, dat we uiteindelijk maar de helft van de geplande titels gespeeld hebben.

2014
Heel weinig uitvoeringen. Pas in mei gingen we voor het eerst het podium op tijdens “Muziek op de Dommel” in Eindhoven. In oktober verzorgden Ronald en Rob op uitnodiging van de National Harmonica League twee bas/accoord workshops tijden “Harmonica 2014” in Bristol, Engeland. Een leuk evenement, inclusief een hernieuwde kennismaking (en een kort gezamenlijk concert) met Antonio Serrano uit Spanje. Een week later zaten we alweer in het vliegtuig: een concert in Trento, Italië. Anderhalf uur programma met een superenthousiast publiek. In december dan het absolute highlight van 2014: de reis naar Taiwan, waar FATA MORGANA op uitnodiging van “Harmonica Ensemble Sirius” een workshop en een (gezamenlijk) concert verzorgde. Ook vanaf deze plaats een super “dankjewel” voor Sirius: een fantastische ervaring met ook nog eens een kwalitatief hoogwaardige DVD registratie van het concert (zie webshop)